Enjoy A Luxury Experience
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Make Your Stay Memorable
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Fully enjoy your stay with us
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Vorige slide
Volgende slide

In de omgeving

Delfstrahuizen - Echtenerbrug

Echtenerbrug (of Ychtenbrêge zoals we in Friesland zeggen) vormt samen met Delfstrahuizen (Dolsterhûzen) een tweelingdorp aan de rand van het Tjeukemeer. De gezellige terrasjes in het centrum van het tweelingdorp aan het water, nodigen je uit om lekker neer te ploffen en de voorbij varende boten te aanschouwen op de vaarroute die dwars door de beide dorpen loopt. Aan de zuidover van het Tjeukemeer is een prachtige wandel- en fietspad aangelegd, waardoor je buurtdorpen Echten en Oosterzee kan ontdekken 

Ontdek Hotel Noudus

Welkom in Delfstrahuizen-Echtenerbrug! Hier ontsnapt u aan de drukte en ontdekt u de schoonheid van onze regio per fiets. Of u nu een ervaren fietser bent of gewoon lekker wilt ontspannen, de omgeving biedt voor ieder wat wils. Denk aan schilderachtige ritjes langs het Tjeukemeer, of geniet van de rust en ruimte van het Friese platteland. Onze zorgvuldig uitgezette fietsroutes leiden u langs adembenemende uitzichten en door pittoreske dorpen. Pak uw fiets, trek eropuit en laat u verrassen door de ongerepte natuur en vriendelijke mensen die u onderweg ontmoet.
Zeker is dat de Friese meren er niet altijd zijn geweest. Er zijn verschillende verhalen over de ontstaansgeschiedenis. Meestal wordt de mens aangewezen als oorzaak. Ze wonnen turf en zout, waardoor de bodem daalde en zo ontstond er ruimte voor water. Daarna werd Friesland in de late Middeleeuwen geteisterd door grote stormvloeden. Meren werden groter en groter en sommige dorpen moesten hierdoor worden verplaatst of werden door het water verzwolgen. Zo is de oude kerktoren van Rohel misschien nog ergens op de bodem te vinden. Hoor jij hem luiden?

Zoek de natuur op

Binnen een straal van 25 kilometer van Delfstrahuizen ontvouwt zich een wereld waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Stap in je wandelschoenen en omarm het weidse landschap; aanschouw uitgestrekte weilanden, grazende Friese paarden en statige boerderijen die de tijd lijken te trotseren. In het licht heuvelachtige Gaasterland wachten eeuwenoude bossen die een betoverende sfeer uitstralen. Naar het oosten, in Nationaal Park Weerribben-Wieden, kom je terecht in een schijnbaar onaangeroerde wereld van moerasbossen, open water en vogelrijke rietvelden. Dit gebied is echter volledig door menselijke hand gevormd door de turfwinning, waardoor een moerassige natuur ontstond die vandaag de dag een broedplaats is voor de otter. Kanoën door de Weerribben biedt een unieke ervaring: omringd door riet en alleen vergezeld door het geluid van je peddels en het gezang van vogels. Er is meer dan natuur alleen. In charmante dorpen zoals Langweer, Goingarijp en Ossenzijl vind je zonovergoten terrasjes en een warme sfeer. Voor stedelijke gezelligheid kun je terecht in plaatsen als Lemmer en Sneek, waar levendige havens, uitstekende restaurants en aantrekkelijke winkels niet ontbreken. In deze cirkel rond Delfstrahuizen is alles voorhanden voor een onvergetelijke vakantie. En vergeet niet, Friesland is dichterbij dan je denkt: van Amsterdam naar Lemmer is slechts een klein uur rijden.

Noudus Nieuws

IJssalon geopend

Onze ijssalon is alle dagen geopend. Naast een lekker Italiaans ijsje hebben wij ook slushpuppies,

Lees verder